Uncategorized

3 Belangrijke duurzame tips

Grondstoffen raken op, steeds meer bio-supermarkten worden uit de grond gestampt en de natuur is zichtbaar ontregelt. Het klimaat is duidelijk aan het veranderen en mensen hebben een andere instelling in de maatschappij.  Daarom, 3 handige tips;

Tip 1: Koop spullen voor langere tijd of levenslang

In plaats van spullen kopen die maar een tijdje mee gaan, koop spullen die voor heel lang mee kunnen. Je hoeft niet per se met alle trends mee te lopen in jouw inrichting. Als je een paar tijdloze items hebt zoals een bank, kast of tafel die jarenlang mee gaat en leuk blijft, dan scheelt dat al heel veel geld.

Nog een aantal spullen die een langere tijd mee kunnen:

  • Vulpennen.
  • Hervulbare aansteker.
  • Gebruik geen wegwerpscheermesjes maar scheermessen van een goed merk.
  • Vermijd plastic bekertjes en bordjes.

Tip 2: Verander ‘willen’ naar ‘nodig hebben’

Bedrijven halen jou over om dingen te kopen. Verander deze gedachte en denk goed na of je het wel echt nodig hebt! Dus koop alleen dingen die je écht nodig hebt, koop niet iets wat je al hebt, je hoeft niet per se alle trends en stijlen te volgen met nieuwe dingen, probeer zelf dingen te maken in plaats van iemand te laten komen en wees creatief met DIY’s.

Voorbeeld: Ga voor je kledingkast staan, bekijk elk item dat er in hangt en ga na of je het de afgelopen maanden gedragen hebt. Je zult verbaasd zijn hoeveel je niet draagt.


Tip 3: Gebruik zo min mogelijk elektriciteit

Alles werkt op elektriciteit. Denk aan je tandenborstel, magnetron en telefoon. Tijden veranderen, natuurlijk, en we kunnen niet zonder elektriciteit. Maar probeer aan de hoeveelheid van jouw elektriciteitsgebruik te denken; het scheelt ook in de portemonnee! Hier zijn een aantal tips:

  • Droog je kleding aan een wasrek in plaats van in een droger.
  • Gebruik handmatige keukenartikelen, dus bijvoorbeeld de garde.
  • Gebruik handmatige tuinartikelen zoals de heggenschaar.
  • Sport zonder naar de sportschool te gaan of jouw eigen loopband te gebruiken.