Groen

Uitvaart op maat: hoe regelt u dat?

Voor elk persoon een unieke uitvaart

Na het overlijden van een dierbare moeten snel veel zaken geregeld worden. Juist in een tijd van intens verdriet staat u voor allerlei belangrijke beslissingen. De dagen tot de uitvaart en de dag zelf vormen uw laatste herinnering. Hoe beter het afscheid past bij uw dierbare, hoe mooier deze herinnering. Een persoonlijke uitvaart op maat is het resultaat van een goede samenwerking tussen u en uw uitvaartverzorger. In dit blog geven we u tips over hoe u onder moeilijke omstandigheden een uitvaart op maat regelt die perfect past bij de overledene. Een goed aangeschreven uitvaartverzorger zal u hierbij zeker begeleiden.

Uitvaartwensen bespreken met uitvaartverzorgeruitvaart regelen op natuurbegraafplaats

Het regelen van een persoonlijke uitvaart is altijd maatwerk. Zoveel mensen, zoveel wensen. Een uitvaart op maat begint eigenlijk al op het moment dat uw dierbare overlijdt. U meldt het overlijden bij uw uitvaartverzorger. Die zal ervoor zorgen dat de overledene wordt overgebracht naar de door u gewenste locatie en die regelt de verzorging, aankleding en opbaring zoals u dat wilt. Daarna kunt u met de uitvaartverzorger bespreken hoe de dagen tot de uitvaart verlopen.

Passende en persoonlijke uitvaart

Een uitvaart op maat is natuurlijk altijd een uitvaart die perfect past bij de persoon die overleden is. Bespreek dus met familie en vrienden welke sfeer de uitvaart krijg: intiem, sober, uitbundig, informeel of vernieuwend. Heeft de overleden zijn of haar uitvaartwensen misschien op papier gezet of met u besproken? Daarnaast krijgt het afscheid van een kind waarschijnlijk een heel andere invulling. En heeft u in deze tijden van duurzaamheid ook al eens gedacht aan een groene uitvaart? Voor een uitvaart op maat zit u beslist niet vast aan de doorsnee locaties, zoals een kerk of en crematorium. Wist u dat een uitvaartverzorger heel veel locaties voor u kan regelen? is wat dacht u bijvoorbeeld van een uitvaart op een boot, in de kroeg, in een winkel of zelfs op een sportlocatie.

Laatste wensen vervullen voor uitvaart op maat

Wij adviseren u altijd al uw wensen te bespreken met uw uitvaartverzorger. De uitvaartbranche is ook met de tijd meegegaan. Hoewel veel mensen nog altijd de voorkeur geven aan een vertrouwde -traditionele – uitvaart, kunt u het bijna zo gek niet bedenken of het is vandaag de dag mogelijk. Geef uw wensen dus altijd aan. Het is het laatste moment dat u kunt delen met de overledene. Laat zijn of haar laatste wens samenkomen met uw wensen en u heeft de perfecte uitvaart op maat!