Interieur Wonen

Gebruik natuurlijke materialen voor een milieubewust interieur

Ook in je interieur kun je milieubewust bezig zijn

We moeten tegenwoordig natuurlijk allemaal wat beter op het milieu letten, en daarbij hoort ook een milieubewust interieur. Wat minder vaak de auto pakken, zo min mogelijk plastic gebruiken en minder vlees eten zijn allemaal goede tips voor een milieubewust leven. Maar ook bij de inrichting van je huis kun je denken aan duurzame materialen, zonder dat je concessies hoeft te doen aan de stijl. We geven je hier tips over hoe je dit kunt aanpakken.

Gebruik natuurlijke materialen

Er zijn een aantal materialen die heel milieubewust zijn. Denk bijvoorbeeld aan hout. Dat is een zeer sterk materiaal dat lang mee gaat. Bovendien is hout eenvoudig om te repareren wanneer er beschadigingen ontstaan. Ga dan natuurlijk wel voor hout met een ESC-keurmerk, dat voldoet aan de eisen van de natuurbescherming. Of kies voor gerecycled hout, bijvoorbeeld steigerhout. Dat heeft een stoere uitstraling en is ook nog eens goed voor het milieu. Verder kun je ook denken aan natuurlijke materialen zoals riet, bamboe, katoen en wol, of gerecyclede materialen. Je hoeft met deze materialen absoluut niet bang te zijn dat je interieur minder stijlvol wordt. Kies bijvoorbeeld voor een accentmuur van hout of steen als echte eyecatcher.
Natuurlijke materialen geven juist een rustige, warme look waardoor je het gevoel hebt dat je thuis ├ęcht tot rust komt.

Koop tweedehands!

Behalve dat vintage meubels in je interieur ontzettend trendy zijn, zijn ze ook nog eens goed voor het milieu! Loop eens binnen bij een kringloopwinkel en snuffel lekker rond. Daar zijn vaak leuke meubels en accessoires te vinden voor in jouw huis. Soms hebben ze een opknapbeurt nodig, maar ook dat helpt mee aan een milieubewust interieur. De meubels gaan dan weer langer mee. Gooi ook je oude meubels niet weg, maar breng ze naar een kringloopwinkel. Misschien maak je er iemand anders weer helemaal blij mee.

Denk bij je makeover dus aan een milieubewust interieur!

Door natuurlijke materialen te gebruiken wordt je huis dus juist stijlvol en straalt je interieur rust uit. Bovendien help je het milieu ook nog een handje. We raden aan om lekker rond te kijken op internet en bij interieurwinkels en bouwmarkten, en natuurlijk kringloopwinkels! Zo is er voor iedere stijl een milieubewust interieur te ontwerpen.