Lifestyle

Duurzame linoleum vloeren: voor elk wat wils!

Wat is een linoleum vloer?

Een linoleum vloer is een zeer duurzame en onderhoudsvrije vloer. Ideaal voor elk huis of bedrijfspand. Linoleum vloeren zijn er in allerlei soorten. Een voorbeeld van Nederlandse bodem is de marmoleum vloer. Deze vloer wordt gemaakt in onder andere Assendelft. De marmoleum vloer bestaat uit hernieuwbare en gerecyclede grondstoffen. Een marmoleum vloer wordt Co2 neutraal geproduceerd met de modernste technieken. Meer weten over linoleum vloeren? Lees dan snel verder!

Voordelen van linoleum vloeren

Linoleum vloeren zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. Maar ze hebben meer voordelen. Een linoleum vloer past bij elk huis of bedrijfspand, omdat ze beschikbaar zijn in verschillende soorten en kleuren. De vloer is gemakkelijk stofvrij te houden. Het is daarbij wel aan te raden om een stofzuiger te gebruiken en geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Linoleum vloeren hebben nog veel meer voordelen:

  • Linoleum vloeren zijn zeer sterk
  • Linoleum vloeren zijn geluidsdempend
  • Linoleum vloeren zijn hygiënisch en goed schoon te houden
  • Linoleum vloeren zijn kleurvast
  • Linoleum vloeren zijn bestand tegen zware meubels

Het laten plaatsen van linoleum vloeren

Als u een linoleum vloer wilt laten plaatsen, moet de ondergrond eerst geëgaliseerd worden. Daarna wordt de vloer in stroken of tegels op de ondergrond gelijmd. De naden worden aan elkaar gelast. U zult zien dat de vloer er eerst wat geler uit komt te zien. Binnen 24 uur nadat de linoleum vloer geplaatst is, zult u zien dat de gele kleur wegtrekt nadat er zonlicht op de vloer geschenen heeft.

Schakel specialisten in

Bij het plaatsen van linoleum vloeren is het zeer verstandig om een specialist in te huren. Het afwerken van de naden is bijvoorbeeld zeer belangrijk, als dat niet goed gebeurt blijft er vocht zitten. Dit zorgt ervoor dat de vloer los gaat zitten of zelfs begint te rotten. Dit wilt u natuurlijk niet hebben! Schakel daarom de hulp in van experts. Op zoek naar een duurzame vloer voor uw huis of bedrijfspand? Kies voor een prachtige linoleum vloer!