Groen

De temperatuur in uw tuin beïnvloeden

Zo maakt u het koeler in uw tuin

Het weer in Nederland wordt de laatste jaren steeds extremer. Vooral in de zomer kunnen de temperaturen enorm oplopen. Dan wilt u graag buiten zitten, maar daar is het dan eigenlijk te warm voor. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de temperatuur in uw tuin te beïnvloeden, bijvoorbeeld met een windscherm dat je kunt oprollen. Lees snel verder voor meer tips!

Meer groen in uw tuin

Zeker in de stad kan de hitte in de zomer ondraaglijk worden. Asfalt en gebouwen nemen namelijk de warmte van de zon in zich op en blijven die warmte afgeven. Gelukkig is het middel tegen hitte eenvoudig: meer groen in uw tuin! Dit is niet alleen een duurzame oplossing, het is ook nog heel sfeervol. Bomen geven schaduw, waardoor het op een warme dag onder een boom wel 10 tot 15 graden koeler kan zijn dan in de zon. Bovendien absorberen bomen, struiken en planten weinig warmte en hebben zij een verkoelende werking vanwege verdamping via de bladeren. Ook voor de looppaden in uw tuin kunt u ter verkoeling kiezen voor natuurlijke materialen zoals boomschors.

Creëer schaduw

Natuurlijk is het heerlijk om uw tuin te genieten van de zon, maar wanneer het hartje zomer is dan is een plekje in de schaduw ook wel prettig. Door verschillende schaduwrijke plekken te creëren in uw tuin geeft u zichzelf de mogelijkheid om even af te koelen op een warme dag. Bomen zijn uiteraard een goede manier om schaduw te creëren, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Zoals:

  • Een pergola of tuinhuisje
  • Een schaduwdoek
  • Een parasol

schaduwdoek