Lifestyle

Antieke lantaarnpalen: een milieubewuste keuze!

Waarom antieke lantaarnpalen milieubewust zijn

Wanneer u uw tuin opnieuw in wilt richten, zijn antieke lantaarnpalen de milieubewust optie wat betreft verlichting. In dit blog vertellen we hoe dat precies zit, en waar u terecht kunt om zo’n mooie antieke lantaarnpalen te kopen die een sfeervolle toevoeging aan uw tuin zijn!

Cradle to Cradle

Steeds meer producten worden tegenwoordig gemaakt volgens het principe Cradle to Cradle, of C2C. Binnen dit begrip is ‘afval’ hetzelfde als ‘voedsel’. Dat betekent dat de grondstoffen van een product weer hergebruikt moeten kunnen worden nadat het product zelf kapot is, of om een andere reden niet meer gebruikt kan worden. Hierbij mogen de grondstoffen geen waarde verliezen. Het gaat dus volgens het principe van ‘upcycling’, oftewel iets net zo goed of zelfs nog beter maken. Natuurlijk zijn de lantaarnpalen niet gemaakt volgens dit principe, maar echte klassieke, oude lantaarnpalen hergebruiken is natuurlijk beter dan nieuwe modellen kopen die wellicht veel minder lang meegaan.

Hier koopt u antieke lantaarnpalen

Wanneer u klassieke lantaarnpalen wilt kopen en zo milieubewust bezig wilt zijn, is het vooral belangrijk om ook daadwerkelijke antieke lantaarnpalen te kopen, en geen producten die vintage zijn. Het verschil tussen antiek en vintage is dat een antiek product echt oud is. Een vintage product heeft alleen een oude uitstraling, maar is wellicht nog splinternieuw. Antieke lantaarnpalen zijn van zeer sterke materialen gemaakt, en zijn nog altijd goed te gebruiken. Echte antieke lantaarnpalen kunt u kopen bij een handelaar in klassieke verlichting. Die verkoopt (gerestaureerde) antieke vormen van (buiten)verlichting, waaronder lantaarnpalen.

Antieke lantaarnpalen met het gemak van moderne verlichting

Het was vroeger een heel gedoe om lantaarnpalen aan te maken. Voor de elektrische lantaarns moesten ze nog met de hand aangemaakt worden. Maakt u zich geen zorgen, dat hoeft u niet elke avond te doen wanneer u een antieke lantaarnpaal in de tuin heeft staan! Tegenwoordig zijn die namelijk uitgerust met elektrische verlichting. U kunt op sommige modellen zelfs een timer aansluiten.

Wilt u meer tips om uw huis en tuin milieuvriendelijker te maken? Houd onze blog in de gaten, want hier plaatsen we regelmatig interessante artikelen!