Interieur

Trend gespot: groen wonen!

Tips voor groen wonen

Groen wonen is anno 2020 helemaal trendy. Gelukkig worden we met zijn allen steeds meer milieubewust, en dat zien we ook terug in ons interieur. Zo kiezen we steeds vaker voor kwaliteitsmeubels, zoals een leren hoekbank die jaren meegaat en niet teveel bewerkt is. Op die manier maken we milieubewuste keuzes en dragen we niet bij aan de wegwerpmaatschappij. Wil jij ook graag een groen interieur? Wij vertellen je hoe je dat voor elkaar kunt krijgen!

Planten, planten en nog meer planten

Dat planten goed zijn voor onze gezondheid dat weten we natuurlijk al lang. Planten hebben een luchtzuiverende werking. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar ook voor het milieu! Deze groene sfeermakers breken schadelijke stoffen af en verhogen de luchtvochtigheid. Op die manier dragen planten dus echt bij aan het duurzaam wonen, en natuurlijk kan het ook geen kwaad dat ze gewoon leuk staan in je interieur.

Kies voor duurzame materialen

We benoemden het net al even, maar voor voor een groen interieur is het uiteraard belangrijk om te kiezen voor duurzame meubels. Denk hierbij aan natuurlijke, onbewerkte materialen, zoals een mooie leren hoekbank. Veel meubels worden tegenwoordig bewerkt met schadelijke stoffen zoals formaldehyde. Deze stoffen ademenen en we in en vervolgens kunnen ze gezondheidsklachten veroorzaken. Voor duurzaam wonen én meer leefplezier kun je daarom beter kiezen voor:

  • Vloeren van kurk of bamboe
  • Muurbekleding zoals duurzaam behang, leemverf of leemstuc
  • Meubels van natuurlijke materialen die niet te veel behandeld zijn

Isoleer de woning

Uiteraard is het ook belangrijk om de woning goed te isoleren, zodat er minder gestookt hoeft te worden om de woning te verwarmen. Slecht geventileerde woningen leiden tot schimmelplekken en hoge stookkosten.