Groen

Agrarische zonnepanelen de investering waard?

Zonnepanelen voor agrarische ondernemingen

Heeft u veel lege dakruimte en weet u niet wat u ermee aan moet? Op zoek naar een duurzame oplossing? Agrarische zonnepanelen kunnen in dat geval een mooie oplossing bieden. Met zonnepanelen wekt u zonder zorgen energie op op de daken van uw agrarisch bedrijf. Lees hier waarom agrarische zonnepanelen de perfecte oplossing zijn voor het opwekken van duurzame energie, waarmee u ook nog eens bespaart op hoge energiekosten.

Uw landbouwbedrijf voorzien van zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen heeft veel voordelen, vooral als u in de landbouw werkt. Zo kunnen de opslagruimtes voor machines of oogst vaak ook worden benut voor het opwekken van lokale, duurzame energie. Agrarische zonnepanelen kunnen de steun in de rug bieden bij het realiseren van de verduurzaming van uw onderneming.

Subsidies voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een van de belangrijkste onderdelen van schone en groene energievoorziening. Duurzaam ondernemen op uw landbouwgrond is daarom nog aantrekkelijker. Zo zijn er verschillende subsidies en belastingvoordelen toe te passen bij de aanschaf van agrarische zonnepanelen.

Uw daken leveren wat op

Vaak wordt uw dak voor de aanleg van zonnepanelen grondig gecontroleerd. Daarbij wordt gekeken naar hoeveel uw dak kan dragen en wat ervoor nodig is om zonnepanelen te kunnen plaatsen. In sommige gevallen dient u asbest te verwijderen. Bij de plaatsing van zonnepanelen bieden veel bedrijven aan dit gratis voor u te doen.

Agrarische zonnepanelen iets voor u?

Zijn zonnepanelen nieuw voor u, maar bent u wel geïnteresseerd in wat het voor uw agrarische bedrijf kan betekenen? Verdiep u eens in de verschillende mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook zonnepanelen huren, leasen of verhuren. Op die manier ontvangt u jaarlijks huurinkomsten of kunt u het vooraf uit laten betalen door de huurder. U kunt zich dan richten op wat u belangrijk vindt, en de zonnepanelen doen de rest!

Heeft u al ervaring met zonnepanelen of het aanvragen van subsidies? Laat het ons weten via het contactformulier! We horen graag hoe dit u bevalt.