Uncategorized

Wanneer is een auto rijp voor de sloop?

Wat u moeten weten over het slopen van auto’s

Een auto geeft veel vrijheid en dat maakt hem een kostbaar bezit. Maar op een dag komt het afscheid! Omdat hij gewoon te oud en versleten is om er nog veilig mee te kunnen rijden. Of door een ongeval waardoor doorrijden en/of herstellen geen optie meer is. Wanneer is een uw auto rijp voor de sloop? Wij vertellen u wat u moeten weten over het slopen van auto’s.

2 manieren van total loss

Een auto kan zowel technisch als economisch total loss raken. Technisch total loss betekent dat er aan een auto technisch zoveel mis is dat het onmogelijk is om hem te laten repareren. Dat is meestal het gevolg van ongelukken. Economisch total loss betekent dat reparaties aan de auto duurder zijn dan de waarde van de auto. Hij is ook dan rijp voor de sloop.

Meest gesloopt auto is een Volkswagen

Dat is toch even schrikken voor de trotse Volkswagenbezitter! De Volkswagen is de meest gesloopte auto in Nederland. Maar het valt meer hoor; de auto die het meest verkocht wordt, wordt ook het meest gesloopt. Sterker nog: de gemiddelde Volkswagen Golf wordt pas na 18 jaar naar de sloop gebracht.

Minder sloopauto’s door betere wegen

Betere wegen leveren een belangrijke bijdrage aan de daling van het aantal sloopauto’s. Het wegennetwerk in Nederland wordt steeds beter onderhouden. Dat leidt tot minder gaten in de weg, beter asfalt, etc. Hierdoor zijn er minder ongelukken en slijten auto’s minder snel. Kortom: minder auto’s die rijp zijn voor de sloop.

Milieuzones en sloopregelingen in veel gemeentes

In veel steden mag je niet meer rijden met een oude en vervuilende auto. Als u toch door zo’n milieuzone rijdt, kan u dat een fikse boete opleveren. Daar staat tegenover dat u veel van die gemeentes in aanmerking kunt komen voor een sloopregeling voor uw oude, vervuilende auto. Kijk op de website van uw gemeente of dat bij u ook het geval is.

Auto toch rijp voor de sloop? Neem contact op

Is er geen redden meer aan en wilt u weten of uw auto rijp voor de sloop is? U kunt uw auto verkopen aan een autosloperij. Wellicht krijgt u er nog een goed bedrag voor terug.

Heeft u ervaringen met autosloperijen? Vertel uw verhaal in ons contactformulier hier op de website. We zien uw reactie graag verschijnen.