energieleveranciers Groen Loods

Duurzame loods zelf bouwen – 5 tips

Zelf een duurzame loods bouwen

Wilt u uw eigen loods bouwen? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden. U kunt kant-en-klare bouwpakketten kopen of uw eigen loods ontwerpen. Waar u ook voor gaat, kies voor het bouwen van een duurzame loods. Wij geven u 5 tips!

1. Kies duurzame materialen

Bij het bouwen van uw eigen loods kunt u veel doen voor het milieu door te bouwen met de juiste materialen. Kies voor bouwmateriaal dat duurzaam geproduceerd kan worden, een lange levensduur heeft en ook eenvoudig weer gerecycled kan worden. IJzer is bijvoorbeeld veel groener dan aluminium.

2. Bouw met hergebruikt materiaal

Tegenwoordig is er veel aandacht voor circulair bouwen, oftewel: bouwen met hergebruikte materialen. Zeker robuuste materialen zoals staal en ijzer kunnen vaak nog uitstekend een ronde mee. Maar u kunt bijvoorbeeld ook gerecycled hout gebruiken voor de wandbedekking van uw loods. Circulair bouwen is veel minder belastend voor het milieu.

3. Zorg voor goed isolatie

Door uw loods te isoleren, zorgt u voor een constante temperatuur. Hierdoor hoeft u minder te stoken, gaat er minder energie verloren en bespaart u op de kosten. Daarnaast zorgt isolatie ook voor bescherming. In een loods met een stalen constructie kan condensvorming ontstaan. Met isolatie voorkomt u dit. Zo beschermt u de loods en alles wat daarin staat.

4. Plaats zonnepanelen op uw loods

Een loods heeft vaak een dak van platen. In de meeste gevallen is dit één groot oppervlak zonder onderbrekingen. Een loods heeft namelijk geen schoorsteen nodig of dakkapel. Dit maakt het dak van uw loods zeer geschikt voor het zonnepanelen. Hiermee wekt u uw eigen duurzame energie op. Overweegt u om zonnepanelen te plaatsen op het dak van uw loods? In sommige gevallen kunt u hier een subsidie voor krijgen, dus vergeet niet uit te zoeken of dit ook voor u geldt!

5. Kies duurzame verlichting

Ook op het gebied van verlichting in uw zelfgebouwde loods kunt u verduurzamen. De beste keuze voor het milieu is het gebruik van LED- verlichting. Met deze lampen verbruikt u minder stroom. Dat is goed voor de wereld en goed voor uw portemonnee.

Dus wilt u uw eigen loods bouwen? Houdt deze 5 tips dan zeker in gedachten!