Auto

Hoe duurzaam is een auto demontagebedrijf?

Is een demontage bedrijf duurzamer dan een autosloperij?

Vandaag de dag breng je je sloopauto niet meer naar een autosloperij. Je brengt hem naar een auto demontagebedrijf. Wat is het verschil tussen een autosloperij en een autodemontagebedrijf? En hoe duurzaam is een auto demontagebedrijf eigenlijk? Je leest het in dit blog.

De werkzaamheden van een auto demontagebedrijf

Een auto demontagebedrijf haalt afgeschreven auto’s in onderdelen uit elkaar. Zij kijken eerst of de auto zoveel schade heeft dat hij niet meer de weg op kan. Zij melden de auto dan ook af bij de RDW. Vervolgens halen zij alle herbruikbare en recyclebare auto onderdelen van de auto af. Deze gebruikte auto onderdelen worden grondig gecontroleerd en, indien goed bevonden, opnieuw te koop aangeboden op de tweedehands auto onderdelen markt.

Wanneer een auto slopen?

De niet-recyclebare stoffen die in de auto aanwezig zijn, zoals vloeistoffen, worden uit het voertuig onttrokken en het chassis dat overblijft gaat naar het metaalrecyclingsbedrijf. Het metaalrecyclingsbedrijf vernietigd de auto. Het metaal wordt met behulp van een shredder in hele kleine stukjes gemalen. Eigenlijk is dat het feitelijk slopen van de auto. Maar dan is alles wat bruikbaar is al van de auto af en wordt het meeste daarvan hergebruikt.

Auto rijp voor de sloop of voor demontage?

Heb je een sloopauto of schadeauto? Dan zal vrijwel ieder auto demontagebedrijf ge├»nteresseerd zijn in je auto. Het kan daarom lonen om verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken, voordat je je auto daadwerkelijk wegbrengt of op laat halen. Laat de geboden service, zoals het wel of niet ophalen van auto’s op locatie, meewegen in het maken van je keuze. Als je dat doet, weet je zeker dat je nog een goede prijs krijgt voor je oude auto en dat je kiest voor de meest duurzame oplossing.

Heb jij ervaring met auto demontagebedrijven en duurzaamheid? Vertel je verhaal in ons contactformulier hier op de website. We zien je reactie graag verschijnen.