Interieur

Een warme vloer met kurk en vloerverwarming

Een warme vloer met kurk en vloerverwarming

Welk type houten vloer voor boven uw vloerverwarming

Tijdens de donkere maanden alsnog genieten van een lekker warme vloer onder uw wollen sokken? Dat kan met vloerverwarming! U vraagt zich misschien af welke houtsoort hiervoor geschikt is? Op het internet is er ruime keuze uit allerlei typen en soorten houten vloeren. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de juiste houten vloer voor uw vloerverwarming te kiezen. Wij helpen u graag met tips, zodat u een veilige keuze kan maken.

Dikke of dunne houten vloeren

U kunt het beste kiezen voor dunne houten planken over uw vloerverwarming. Het grote voordeel van dunne planken is dat zij gemakkelijk verlijmd kunnen worden. Hierdoor heeft u geen last van kromtrekken of scheuren. De houten toplaag mag dus niet te dik zijn. Anders is de kans groot dat de warmte van de vloerverwarming niet lekker door de toplaag heen kan. Een geschikte houten vloer kan bijvoorbeeld van eiken zijn. Houtsoorten die u beter kunt vermijden zijn beuken en Jatoba. Bij deze houtsoorten zijn de toplagen te dik, hierdoor kan de warmte niet goed door het hout geleid worden.

Kies voor een kurkvloer, isolerend en warm!

Heeft u liever een ander type vloer dan parket of eiken? Dan kunt u ook kiezen voor een kurken vloer. De vloerverwarming houdt de kurkvloer nog uren warm, zelfs nadat de vloerverwarming is uitgezet. In kurk zitten miljoenen luchtcellen, deze type vloer is dus van nature isolerend en zal daarom altijd warmer aanvoelen dan bijvoorbeeld laminaat of een pvc-vloer. De kurkvloer is dus een echt ideale combinatie met vloerverwarming!

Kiezen voor kurkvloer

Maar waarom wordt er dan niet vaker voor een kurken vloer gekozen? Vaak wordt er gedacht dat de isolerende werking van kurk de vloerverwarming tegen zal werken. Waardoor de warmte vastgehouden wordt en dat de warmte niet door de vloer heen kan komen. Dit is niet het geval. De kurkvloer wordt zo hard geperst dat u hier op kunt lopen. Deze harde persing maakt het mogelijk dat de warmte prima door de vloerverwarming heen zal trekken. Heeft u zelf ervaringen met kurken vloeren en vloerverwarming? Laat het ons weten via ons contactformulier.