Ondernemen

Waarom EcoVadis voor jouw bedrijf?

Wat is een EcoVadis beoordeling?

EcoVadis is een bedrijf dat het beleid van andere bedrijven en organisatie beoordeelt op hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ofwel: MVO. MVO is al jaren een maatschappelijke trend. Zowel onder bedrijven als particulieren. Gezien het altijd verstandig is om op trends in te spelen, is het goed om als bedrijf ervoor te zorgen dat jij je bezig houdt met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar wat is MVO precies?

MVO: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Het gaat er bij om MVO dat jij als bedrijf zorgt voor de maatschappij. Dit doe je als bedrijf op vier thema’s: arbeids- en mensenrechten, milieu, duurzaamheid en ethiek. Dit betekent dat je je als bedrijf goed houd aan arbeidsrechten en mensenrechten. Je ziet erop toe dat die binnen jouw organisatie nooit geschonden worden. Ook zorg je ervoor dat je, in bijvoorbeeld het productieproces, altijd duurzame middelen en stoffen gebruikt. Denk hierbij aan biologisch afbreekbaar plastic of recyclen. Op deze manier heb je oog voor zowel mens, dier en natuur.

EcoVadis biedt inzicht in jouw MVO

Denk jij dat jij met jouw bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt? Doe dan de EcoVadis test. De EcoVadis test is een goede eerste stap om jouw MVO te monitoren en te verbeteren. EcoVadis beoordeeld op de eerder genoemde thema’s. Voldoe je aan de eisen? Dan krijg jij als bedrijf dat felbegeerde EcoVadis label dat in meer dan 95 landen wordt erkend! Zo verdien je het respect van zowel collega-bedrijven als klanten. Een win-win situatie dus.

EcoVadis biedt inzicht in jouw MVO-beleid

Bedrijven kiezen vooral voor EcoVadis omdat stakeholders er vaak naar vragen. Daarnaast is ook de overheid vaak geïnteresseerd of een bedrijf oog heeft voor MVO. EcoVadis zorgt uiteindelijk voor inzicht in meerdere aspecten:

  • Bijwerken: er is een jaarlijkse check-up beschikbaar zodat je voor blijvende verbetering kunt zorgen
  • Begrijpen: nadat je bent getoetst op de vier thema’s kun jij jouw score vergelijken met jouw concurrenten en verbeteringen aanbrengen
  • Communiceren: Met het rapport kun je aantonen welke stappen je neemt qua MVO
  • Verbeteren: uiteindelijk kun je verbeteringen aanbrengen waar het volgens het rapport nodig is. Deze kun je ook weer delen met klanten en andere stakeholders

Verdiep je in MVO en EcoVadis

Wil jij meer inzicht in hoe goed jouw bedrijf bezig is met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kijk dan snel hoe een EcoVadis Certificering jouw bedrijf daar bij kan helpen. Hiermee kun je jouw stakeholders laten zien dat jij weet hoe het moet. Hoe het goed moet!

Geïnspireerd geraakt op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Doe hier dan nog meer inspiratie op over hoe jij jouw bedrijf kan optimaliseren.