Wonen

Airconditioning Waalwijk

Tips voor een groene airco in Waalwijk

Zoekt u een airconditioning in Waalwijk? Wilt u dat deze airco niet teveel energie gebruikt en enigszins milieuvriendelijke is? Dan is het goed om een paar zaken in het oog te houden. De verkoop van airconditionings stijgt aanzienlijk de laatste jaren. Dit hangt samen met de zomers die steeds warmer worden. Hoe warmer het wordt, hoe minder goed we slapen. Hoe minder goed we slapen hoe minder goed we overdag in de hitte functioneren. Een airco is hiervoor een goede oplossing. Maar kies de verkeerde airco, en je levert onbedoeld een bijdrage aan de opwarming van de aarde. Hoe beperk je met een airco zoveel mogelijk je vervuilende voetafdruk op deze wereld? Lees snel verder hoe!

1. Het type model

Denk ten eerste goed na over hoeveel ruimtes u thuis of in uw bedrijf in Waalwijk wilt verkoelen. Wilt u meerdere ruimtes verkoelen? Dan is het raadzaam om voor een mobiele airco te gaan. Deze gebruikt relatief weinig energie en is daarmee milieuvriendelijker dan zijn grotere broer of zus. Deze airco is vaak wel luider. Bent u van plan om meerdere kleinere ruimtes te koelen? Dan is een multi-splitsysteem iets voor u. Een multi-splitsysteem is zuiniger en stiller dan een mobiele airco en daarmee milieuvriendelijker

2. De hoeveelheid vermogen

Wilt u een airco kopen in Waalwijk? Let dan goed op wat voor een soort ruimte u wilt verkoelen en hoe groot deze is. Zorg ervoor dat het vermogen van de airco rijmt met de ruimte die u wilt verkoelen. Is het vermogen hoger dan nodig is? Dan gebruikt deze alleen meer onnodige stroom. En dat is onnodige belasting voor moeder natuur.

3. Het energielabel

Elke airco heeft een energielabel. Op dit label vindt u belangrijke informatie. Ook in verband met hoe groen deze is.

  • De getallen A tot en met G geven aan hoe zuinig en groen de airco is
  • Het vermogen bij verwarming
  • Een indicatie van het jaarverbruik en daarmee het energieverbruik
  • Het geluidsniveau dat aangegeven wordt in decibellen
  • Of de airconditioning alleen kan verkoelen of ook kan verwarmen

Airco kopen in Waalwijk

Zoekt u een airconditioning in Waalwijk? Wilt u dat deze energiezuinig is? Let dan goed op welke bedrijven de meest milieuvriendelijke airco’ s aanbieden. Let ook op uw eigen benodigdheden en omstandigheden. Heeft u nog tips over waarop gelet moet worden bij de aanschaf van een milieuvriendelijke airco in Waalwijk? Laat het ons via het contactformulier weten!