Auto Elektrisch Rijden

Laadpalen Wageningen

Een duurzamer auto

Wageningen is een groene gemeente en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. U wilt vast ook uw steentje bijdragen aan een duurzame wereld. Wellicht rijdt u al een elektrische auto of denkt u erover om dit te gaan doen. Er staan al diverse laadpalen in Wageningen. Maar het aantal elektrische auto’s blijft stijgen. Heeft u daarom wel eens aan een eigen laadpaal gedacht? Zo kunt u altijd uw auto opladen wanneer u dat wil. In dit blog vertellen we meer over laadpalen in Wageningen

De voordelen van een elektrische auto

Een elektrische auto is stiller en schoner dan een brandstofauto. Hij stoot veel minder CO2 uit. Ook de uitstoot van fijnstof is lager. Naast de voordelen voor het milieu zijn elektrische auto’s ook steeds aantrekkelijker voor de portemonnee. De prijs voor de auto’s zelf zijn veel lager, maar ook de brandstof is goedkoper. Zeker wanneer u tankt bij uw eigen laadpaal. Tenslotte wordt het door de technische ontwikkelingen steeds aantrekkelijker om elektrisch te rijden. Zo wordt bijvoorbeeld de actieradius steeds groter, waardoor u verder kunt rijden voor u moet tanken. Extra voordelig dus wanneer u vaker thuis kunt tanken.

Waar moet u aan denken?

Er zijn veel merken en modellen laadpalen. Het het is dan ook niet altijd eenvoudig om de laadpaal die voldoet aan uw wensen te vinden. Denkt u erover om thuis in Wageningen een laadpaal te plaatsen? Dan zijn er een aantal vragen waarover u na moet denken:

  • Kunt u de laadpaal op eigen terrein plaatsen en is de grond niet van de VvE of gemeente?
  • Wilt u uw eigen laadpaal op een paal of tegen de wand gemonteerd hebben?
  • Is uw meterkast geschikt voor een 1-fase aansluiting of 3-fase aansluiting

Het milieu een handje helpen

Ook u kunt iets goeds doen voor het milieu door het aantal laadpalen in Wageningen te verhogen. Vraag voor u tot aanschaf overgaat altijd advies aan een professional. Die weet precies waar u op moet letten. Wat is uw ervaring met laadpalen in Wageningen? Laat het ons weten via het contactformulier.