Zonnepanelen

3x het nut van zonnepanelen uitgelegd

Waar zijn zonnepanelen eigenlijk goed voor?

U ziet het tegenwoordig overal: op daken, schuren, schuren en zelfs carports. Zonnepanelen zijn de nieuwe manier van duurzame energieproductie met een groen karakter. Omdat de energie van de zon nooit opraakt, is dit een veel betere manier om energie op te wekken dan fossiele brandstoffen. Maar op welke manieren kunnen zonnepanelen worden gebruikt en waar zijn ze eigenlijk goed voor? Lees het in deze blog!

1. Elektriciteit uit zonnepanelen

Een van de toepassingen van zonne-energie die de laatste jaren in opkomst is, is het opwekken van elektriciteit uit zonnepanelen. Naarmate de kosten van zonnepanelen dalen en meer mensen zich bewust worden van de financiĆ«le en ecologische voordelen van zonne-energie, wordt zonne-elektriciteit steeds toegankelijker. Zonnepanelen worden meestal geĆÆnstalleerd op de daken van huizen, boerderijen of bedrijven. Deze wekken elektriciteit op om het gebruik van de eigenaar van pand te compenseren en de overtollige productie voor winst naar het net te sturen.

2. Waterverwarming door zonnepanelen

Toepassingen van zonne-energie komen zelfs terug in waterverwarmingssystemen. De meeste waterverwarmingssystemen leveren warm water dat door gas of elektriciteit wordt verwarmd. Zonneboilers gebruiken zonnepanelen om de warmte op te nemen en af te geven aan de watertank. Heeft u bijvoorbeeld een jacuzzi of zwembad dat verwarmd moet worden, maar vindt u dit een te grote belasting voor uw rekening? Dan kunt u overwegen om over te stappen op zonnepanelen!

3. Verwarming voor binnen

Typische toepassingen van zonnepanelen voor verwarming, zijn onder meer het aandrijven van vloerverwarming of een radiator om een huis te verwarmen. Wilt u het nog groener doen? Naast zonnepanelen kunnen woningen en bedrijven ook in de winter verwarmd blijven door rekening te houden met de plaatsing van ramen en de toegepaste isolatie in het gebouw. Heeft u tips voor zonnepanelen of groene energie? Neem dan contact met ons op!