Koelcel

Hoe werken koelcelpanelen?

Hoe koelcelpanelen uw waren goed houden

Werkt u met producten voor de landbouw of de levensmiddelensector? Dan is het belangrijk dat uw waren goed gekoeld houdt. Een koelcel of vriescel met goede koelcelpanelen is hiervoor belangrijk. Maar hoe werken deze koelcelpanelen nou precies? Dat leest u hier in ons blog.

Koelcelpanelen en sandwichpanelen

Koelcelpanelen helpen bij het koelen van uw goederen vanwege de hoogwaardige isolatie. Een goed voorbeeld hiervan zijn sandwichpanelen. Sandwichpanelen bestaan uit twee metalen platen met daartussen een laag isolerend materiaal. Ze danken hun naam dus aan het materiaal dat ‘gesandwicht’ wordt tussen de twee platen. Ze zorgen ervoor dat er minder energie wordt besteed aan opwarming in de hete maanden en verkoeling in de koude maanden. Zo reguleren sandwichpanelen de thermische isolatie en hoeft u geen extra maatregelen te nemen om warmteoverdracht te voorkomen. Dat is wel zo duurzaam.

Frigotherm koelcelpanelen

Een frigotherm koelcelpaneel is een extra bijzonder paneel. Dit type paneel heeft namelijk een dubbele aansluiting. Zo wordt een meer hoogwaardige isolatie bereikt en houdt uw koelcel dus nog beter de kou binnen. Voor deze panelen wordt PIR gebruikt in verschillende diktes tussen de 10 en 200 mm. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het:

  • Geen vocht opneemt
  • Een hoge isolatiewaarde heeft
  • Een kleine milieubelasting heeft
  • Het voldoet aan brandklasse B

Ruime keus in kleuren

Naast dat koelcelpanelen dus uw waren lang goed houden, kunnen ze uw koel- of vriescel ook verfraaien. Veel producten van koelcelpanelen bieden dan ook een breed scala aan kleuren aan. Handelt u in voedingsmiddelen? Dan is een PET en Hairultra (foodsave, contact- en non-contact) coating aan te raden. Heeft uw koelcel een hoge luchtvochtigheid of moet deze bestendig zijn tegen extreme omstandigheden? Dan is een Hairexcel coating handig voor u. Deze coating is:

  • 60µm (mu)
  • Corrosiebestendig door een polyurethaan coating
  • Bestendig tegen chemicaliën
  • Vaak voorzien van een lange garantietermijn
  • Duurzaam

Ga voor koelcelpanelen op maat

Nu weet u wat koelcelpanelen zijn, hoe ze werken en wat ze doen. Wilt u koelcelpanelen voor uw onderneming? Ga dan altijd voor koelcelpanelen op maat. Dan weet u zeker dat u dat perfect panelen heeft voor uw cel en u bent ook nog eens milieubewust bezig.

Heeft u koelcelpanelen op maat in uw bedrijf? Deel dan uw ervaringen met ons via het contactformulier.