Groen

Voordelen van een frequentieregeling op pompen

De 3 voordelen van een frequentieregeling

We zijn al lang bekend met de frequentieregelaars. Maar wat kunt u er precies mee? Een frequentieregelaar zet de voedingsspanning om, zodat u de frequentie kunt veranderen. Dergelijke frequentieregelaars worden vaak toegepast om pompen snel en eenvoudig aan te kunnen sturen. Bent u benieuwd naar de voordelen van een frequentieregelaar op uw pomp? Lees snel verder, want wij vertellen het u in dit blog!

1. Met een frequentieregelaar bespaart u energie

Wilt u ook op uw manier bijdragen aan een beter milieu en een betere wereld? Dan kunt u het beste kiezen voor een pomp met frequentieregelaar. Door enkele data in te voeren kunt u er met een frequentieregelaar voor zorgen dat de motor met een minimale hoeveelheid energie gevoed wordt. Het verlagen van de frequentie zorgt er namelijk voor dat het toerental van de pomp lager wordt, wat gepaard gaat met minder elektriciteitsverbruik. Dit zorgt ervoor dat installaties tot wel 30% aan energie kunnen besparen! U kunt zelfs het energieverbruik en de energiebesparing uitlezen. De regelaars zijn namelijk uitgerust met een monitorfunctie. Handig toch?

2. Lagere kosten op bekabeling

Ook de bekabeling is goedkoper wanneer u kiest voor een frequentieregelaar. De ingangsstromen zijn namelijk lager. Dankzij een speciale omvormer, kunnen de ingangsstromen tot wel 17% lager zijn!

3. Een breed aanbod

Er is een breed aanbod aan frequentieregelaars. Zo bestaan er onder andere de KSB, de ABB en de DG Flow. Bent u benieuwd naar meer soorten frequentieregelaars? U vindt veel verschillende voordelen online. Wilt u weten welke het beste bij uw pomp past? Schakel hiervoor een expert in. Met deskundig advies vindt u altijd een frequentieregelaar die uw probleemstelling oplost.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Stel uw vragen gerust via ons contactformulier.