Interieur

Steigerhouten meubels met staal

Steigerhout: een milieuvriendelijke oplossing

Steigerhout draagt altijd een verhaal met zich mee. Steigerhout is hout dat, het woord zegt het al, oorspronkelijk werd gebruikt voor steigers in de bouw om overheen te lopen. Na verloop van tijd is het hout daar niet meer voor geschikt, maar wel voor andere doeleinden. Zo krijgt dit hout een tweede leven, en dat is wel zo milieuvriendelijk.

Hout met een nieuw leven

Steigerhout is hout dat gerecycled wordt voor nieuwe doeleinden. Omdat weggooien uiteraard zonde is, wordt het vaak gebruikt voor nieuwe meubels. Steigerhout heeft vaak mooie nerven en een diepe kleur die vaak in veel verschillende tinten komt. Zo is steigerhout ook niet per definitie donker van kleur, een veel voorkomend misverstand. Dit maakt steigerhout heel veelzijdig en daarmee toepasbaar in verschillende interieurs en stijlen.

Hout met kwaliteit

Het hout waar bouwvakkers op steigers op moeten lopen, moet natuurlijk erg stevig zijn voor de veiligheid. Daarom zijn steigerhouten meubels altijd per definitie van topkwaliteit. Zo haal je met steigerhouten meubels altijd iets in huis wat lang meegaat, tegen een flink stootje kan en makkelijk en eenvoudig is in onderhoud.

Meubels op maat

Omdat steigerhout wordt gevormd tot een meubel, kan jouw meubel eenvoudig naar wens op maat worden gemaakt. Of je nu een tafel wil, een stoel of een kast: het kan allemaal. Daarnaast is steigerhout ook makkelijk te combineren met andere materialen. Hou je bijvoorbeeld van een industriƫle look? Dan zijn steigerhouten meubels met staal misschien wel iets voor jou. Ook als je van een meer landelijk interieur houdt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Met steigerhout krijg je je milieuvriendelijke meubels op maat van gerecycled materiaal.

Meer weten over de mogelijkheden met steigerhouten meubels? Vul dan gerust ons contactformulier in. Je hoort snel van ons.