Wonen

Wanneer kunststof dakraam laten vervangen

Redenen om uw dakraam te laten vervangen

Heeft u al een aantal jaren één of meerdere kunststof dakramen op uw woning liggen? Dan bent u vast blij met de duurzame kwaliteit van zo’n dakraam. Zelf zijn we ook groot voorstander van een kunststof dakraam. Maar wist u dat die ook niet tot het einde der tijden meegaan? Het is dus de kunst om goed in de gaten te houden wanneer u besluit een kunststof dakraam te laten vervangen. Daarover leest u hieronder meer.

Oud(er) kunststof dakraam

Hoewel een kunststof dakraam zonder onderhoud lang meegaat en met onderhoud jarenlang niet aan vervanging toe is, komt er wel een moment dat het dakraam vervangen nodig is. Er zijn een aantal kenmerken waaraan u dit kunt zien. En de aantasting van het dakraam kan verschillende oorzaken hebben. We noemen ze hieronder.

Gebrek aan onderhoud

De grootste reden om een dakraam te laten vervagen is meestal een gebrek aan onderhoud. Een slecht onderhouden raam vermindert het aantal jaren dat een kunststof dakraam in goede staat blijft. Regelmatig schoonmaken is erg belangrijk. Allereerst horen de scharnieren en vergrendelingen schoon gehouden te worden. Ook de sleuven aan de buitenkant van het dak horen daarbij. Daarnaast is het onderhouden van de randen ook erg belangrijk.

Weersomstandigheden

Verschillende weersomstandigheden kunnen zorgen een dakraam beschadigd kan raken. Hoewel dakramen goed tegen alle weersomstandigheden kunnen, worden ze na verloop van tijd toch aangetast door het weer. Ook dieren of bladeren doen daarbij hun werk.

Wanneer uw kunststof dakraam laten vervangen?

Er zijn een aantal kenmerken waaraan u kunt zien dat uw kunststof dakraam aan vervanging toe is. Allereerst kan er na vele jaren roest in de verstopte geulen langs het raamkozijn zijn ontstaan. Daarnaast zijn kapotte scharnieren, vergrendelingen of ventilatiekleppen een teken dat uw dakraam niet meer langer goed meegaat. Ook vochtplekken op de muur onder het dakraam kunnen er op wijzen dat het moment voor een nieuw raam steeds dichterbij komt. Wanneer uw kunststof dakraam laten vervangen, is dan geen vraag meer.

Wanneer liet u uw dakramen vervangen? Wij leren graag van u. Deel uw verhaal met ons via het contactformulier hier op de site.