Lifestyle

Wat moet je weten als je met wasbare luiers begint?

Wasbare luiers: milieubewust en gezond

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Of je kindje is net geboren! We hopen dat je enorm van deze bijzondere tijd kunt genieten. Maar er is ook werk aan de winkel. Je kindje zal meerdere keren per dag een schone luier nodig hebben. Wasbare luiers zijn een duurzaam alternatief voor wegwerpluiers. Wil jij ook het beste voor je kindje én bijdragen aan een beter milieu? Lees dan snel verder.

Voordelen van groene billen

Wist je dat wegwerpluiers voor zo’n 25 kilo per maand aan restafval zorgen? Dat kan milieubewuster! Met wasbare luiers stoot je tot 2,5 keer minder CO2 uit. Bovendien zijn ze beter voor de huid en de gezondheid van je kindje. Kies jij voor ‘groene billen’ voor jouw baby? Dan geeft dat de volgende voordelen:

  • Alleen natuurlijke producten tegen de huid van je kindje
  • Kleine voetafdruk: je bespaart 30 kilo restafval per maand
  • Het ziet er mega schattig uit!

Hoeveel luiers heb je nodig?

Als je gaat beginnen met wasbare luiers, vraag je je natuurlijk af hoeveel je ervan nodig hebt. Om kort te zijn: dit zijn er 24. Namelijk 20 voor overdag en 4 voor de nacht. Wanneer je voor jouw baby 6 luiers per dag nodig hebt, was je dus elke derde dag. Op de dag dat ze drogen, gebruik je de laatste 6.

Kun je wasbare luiers vanaf de geboorte gebruiken?

Ja, je kunt wasbare luiers gebruiken vanaf de geboorte. Er zijn meegroeiluiers die je kunt verkleinen. Bij pasgeborenen zijn de luiers immers wel heel groot. Daarom is het verstandig om in de eerste maanden newborn wasbare luiers te gebruiken. Wil je daar niet te veel geld in investeren? Dan kun je ze ook huren.

Hoe doe je dat als je onderweg bent?

Leuk met je kleintje de deur uit! Maar hoe doe je dat met die wasbare luiers? Voor onderweg neem je een wetbag mee. Dit is een zak die gemaakt is van hetzelfde materiaal als de overbroekjes. De wetbag sluit je met een rits en is geurdicht. De meeste wetbags hebben een handige lus om hem mee aan de kinderwagen te hangen. En die toffe print wil je gewoon aan iedereen showen!

Wasbare luiers uitproberen

Wil je zelf wasbare luiers uitproberen? Bestel dan een kennismakingspakket of kies ervoor om wasbare luiers te huren. Je baby’s billen en de natuur zijn je er dankbaar voor.

Wil je meer weten over wasbare luiers? Stel je vraag dan via ons contactformulier.