Interieur

Ecologisch dekbed 200 x 220 kopen?

Waar moet u op letten?

Duurzaam bezig zijn terwijl u slaapt, klinkt dat niet te mooi om waar te zijn? Nou het kan makkelijk, wanneer u kiest voor een ecologisch dekbed met een 100% biologische oorsprong. In dit artikel leest u waar u op moet letten bij de aanschaf.

Wat is een ecologisch dekbed?

We spreken van een ecologisch dekbed, wanneer alle onderdelen van het dekbed ecologisch geproduceerd zijn. In de praktijk betekent dit dat er bij de productie geen chemicaliën worden gebruikt. Om hier zeker van te zijn kunt u controleren of alle gebruikte materialen gecertificeerd zijn met een keurmerk. Bekende keurmerken zijn: Global Organic Textile Standard (GOTS), Fairtrade keurmerk en Greenline.

Dekbed voor boxspring of twee personen?

Wanneer u een een ecologisch dekbed zoekt, voor een tweepersoons bed of voor twee personen, is een dekbed van 200 x 220 aan te raden. Dit is namelijk groot genoeg om altijd genoeg deken te hebben. Zo kunt u zich ook nog eens omdraaien, zonder dat uw partner meteen zonder deken komt te liggen.

Ook wanneer u een boxspring heeft, ook al is het slechts een éénpersoons boxspring, is een dekbed met de afmetingen 200 x 220 aan te raden omdat het bed hoger is. Een kleiner dekbed ziet er dan gewoon een stuk minder mooi uit.

Wat zijn de mogelijkheden?

Of u nu een zomer, winter of 4-seizoenen dekbed wilt, er is altijd een ecologische variant beschikbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor de afmetingen. Want ze zijn uiteraard in verschillende maten te koop, net als andere dekbedden.

Conclusie

Wilt u een dekbed dat ecologisch verantwoord en waarmee u riant kunt slapen? Kies dan voor een ecologisch dekbed 200 x 220, om lekker onder weg te dromen.

Krijgt u al zin om onder de wol te kruipen? Dat kan tegewoordig ook in een airco gekoelde slaapkamer, mileubewust welteverstaan.