Huis

Ontdek de charme van Calpe: een verborgen parel aan de Costa Blanca

Calpe is een schilderachtige stad gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, bekend om zijn witte zandstranden en kristalhelder water. Maar er is meer dan alleen stranden. Ontdek de verborgen parels van Calpe en laat je betoveren door de charme van deze unieke bestemming. Vergeet niet om duurzaam te reizen en te verblijven om bij te dragen aan een betere toekomst voor de planeet.

Duurzaam reizen naar Calpe

Als je naar Calpe reist, is het belangrijk om duurzaam te reizen. Kies voor een milieuvriendelijke manier van transport, zoals de trein of bus. Huur een fiets en ontdek de stad op een duurzame manier. Kies ook voor een accommodatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Calpe is een verborgen parel aan de Costa Blanca die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Een wandeling door de oude stad

Het oude stadscentrum van Calpe is een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. Het is een sfeervol en charmant gebied met smalle straatjes en witgekalkte huizen die dateren uit de 18e eeuw. Hier vind je ook de ruïnes van de oude stadsmuren en de beroemde kerk van Nuestra Señora de las Nieves.

Calpe

Een culinaire reis

Calpe heeft een rijke gastronomische scene, voornamelijk gebaseerd op de visserij. Probeer de lokale specialiteit, “arroz a banda”, een heerlijke rijstgerecht gemaakt met visbouillon. Vergeet ook niet om de lokale wijnen te proeven, die worden geproduceerd in de nabijgelegen wijngaarden.

Een wandeling langs de promenade

De promenade van Calpe is een levendige plek vol met winkels, restaurants en bars. Het biedt ook een prachtig uitzicht op de zee en de beroemde rotsformatie genaamd “Penyal d’Ifach”. Vergeet niet om te genieten van de zonsondergang terwijl je langs de promenade wandelt.