Wonen

De vele voordelen van woningisolatie

Prettiger wonen én een lagere energierekening

Overweegt u om uw woning te laten Isoleren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Er zitten namelijk een heleboel voordelen aan isolatie in Zwolle. In dit blog vertellen wij u er graag meer over.

Milieuvriendelijk en energiezuinig

Bij Green Metropole dragen wij de natuur uiteraard een warm hart toe. Daarom staan wij ook helemaal achter betere woningisolatie. Door goede isolatie krijgt uw woning een groen energielabel met energieklasse A of B. Uw woning stoot dan minder koolstofdioxide uit en wordt bestempeld als een zuinig huis. Dit is niet alleen goed voor de waarde van uw pand, maar is ook nog eens bijzonder milieuvriendelijk!

Prettiger wonen met isolatie

In een woning met goede isolatie geniet u van een prettig binnenklimaat. In de winter blijft de woning lekker warm, en in de zomer blijft het juist koel. Daarnaast wordt het wooncomfort nog op andere manieren verhoogt door isolatie, namelijk:

  • Isolatie gaat vocht en schimmel tegen
  • De temperatuur in de woning blijft meer constant
  • Door isolatie heeft u in uw woning geen last meer van tocht
  • Een geïsoleerde woning is minder gehorig

Lagere energiekosten

Natuurlijk zijn de energiekosten ook niet onbelangrijk. Wist u dat u met goede woningisolatie wel tot 30% op uw energierekening kunt besparen? Via het dak, de vloer en de muren ontsnapt er namelijk een heleboel warmte. Maar door vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie blijft de warmte in de woning hangen. Zo behoudt uw woning een prettige temperatuur zonder dat u de verwarming omhoog hoeft te draaien. Door te kiezen voor woningisolatie zorgt u dus voor een flinke besparing op uw energiekosten, terwijl isolatie een relatief lage investering is voor uw woning. De meeste mensen hebben hun isolatie binnen drie tot zeven jaar terugverdiend. Dit is afhankelijk van het type woningisolatie dat u kiest.