Groen

Energiebesparingstips voor bedrijven

Duurzaam ondernemen is de toekomst

Steeds meer bedrijven beginnen het belang in te zien van duurzaam ondernemen. Dat is een hele positieve ontwikkeling! Wilt u ook graag groener ondernemen? Wij geven daarvoor handige tips in dit blog. Zo kunt u gebruik maken van de CO2-prestatieladder en investeren in zonnepanelen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, u kunt ook flink besparen op uw stroomkosten. Wij vertellen u er alles over.

Gebruik maken van de CO2-prestatieladder

De CO2-prestatieladder is een handige tool waarmee bedrijven en overheden geholpen worden om hun CO2 uitstoot te reduceren. De ladder wordt ingezet als managementsysteem, voor handhaving en als aanbestedingsinstrument. Wilt u zich laten certificeren volgens deze ladder? Neem dan contact op met een specialist die u hierbij kan helpen.

Energie besparen op kantoor

Duurzaam ondernemen begint bij het creëren van een energiezuinige werkomgeving. Wij zetten een aantal tips voor u op een rij om dit te realiseren:

  • Vervang uw gloeilampen door LED-verlichting
  • Ga spaarzaam om met de airconditioning en de verwarming
  • Sluit de lichten aan op sensoren zodat deze niet nodeloos aan blijven staan
  • Print niet teveel dingen
  • Sluit de apparaten af als ze een tijd niet worden gebruikt, zet ze niet op standby
  • Is er een apparaat aan vervanging toe? Kies dan voor een duurzame variant

Investeer in zonnepanelen

Zonnepanelen zijn in eerste instantie even een investering, maar ze verdienen zichzelf in de meeste gevallen al binnen 6 jaar terug. Bovendien bespaart u flink op uw energiekosten door te kiezen voor zonnepanelen, en is het ook nog eens goed voor het milieu!