Wonen

Een duurzame televisiekast op maat

Op zoek naar een tv-kast op maat

U gaat verhuizen en uw eigen televisiekast blijkt in uw nieuwe huis niet te passen op de gewenste plaats? Of u heeft simpelweg een nieuwe tv-kast nodig? En u wilt ondertussen bewust omgaan met het milieu? Kies dan voor een duurzame televisiekast op maat. In dit blog leest u er alles over.

Het ontwerp van uw duurzame tv-kast

Wanneer u een televisiekast op maat laat maken, wilt u natuurlijk zeker weten dat het bij uw interieur past. Ook duurzame meubels zijn er in allerlei vormen, kleuren en stijlen. Voor elk interieur bestaat de perfecte, milieuvriendelijk geproduceerde kast. Of u nu zelf een meubel ontwerpt of advies vraagt aan een professional, u kiest vanzelfsprekend voor een duurzaam product van topkwaliteit. Uw ontwerp kan zelfs in een digitaal 3D-ontwerp geplaatst worden, zodat u zeker weet dat het perfect op de door u gekozen plek in uw huis zal passen.

Kwalitatief hoogstaand hout

Door te kiezen voor een op maat gemaakte kast van gelaagd hout, kiest u voor een kwalitatief hoogstaand product. Gelaagd hout is, zoals de naam al zegt, gemaakt van meerder laagjes hout. Zo kan de kern van sneller groeiend berkenhout zijn en de buitenlagen van bijvoorbeeld eiken- of notenhout. De lagen worden onder hoge druk met elkaar verbonden met afwisselende nerfrichtingen. Zo is het hout enorm sterk.

Duurzaam hout met een keurmerk

Een duurzame kast wordt gemaakt van gecertificeerd hout, zoals van de keurmerken FSC en PEFC. Dit zijn bomen die groeiden in duurzaam beheerde bossen, die telkens worden aangeplant. Ook van gerecycled hout kunnen meubels gemaakt worden. Sommige bedrijven kiezen ervoor om duurzaam hout te gebruiken, maar het keurmerk niet voor de meubels zelf aan te vragen. Vraag uw vakman dus wat voor een hout er gebruikt is in uw tv-meubel.
Gelaagd hout is trouwens niet alleen duurzaam door het hout dat gebruikt wordt. Bijna alle delen die overblijven, zijn bruikbaar voor een ander project. Er is daardoor weinig restafval.

De voordelen van gelaagd hout

De kwaliteit van gelaagd hout is erg hoog. Het is daarom een goede keus voor uw televisiekast op maat. De voordelen op een rij:

  • Sterk door de vele laagjes hout
  • Betere sortering uiterlijk
  • Meer bestand tegen stoten
  • Weinig kans op scheuren door krimpen en uitzetten van het hout
  • Minder CO¬≤-uitstoot en productieafval

Een meubeldesigner bij u in de buurt

Bent u op zoek naar een duurzame tv-kast op maat? Ga dan eens naar een meubeldesigner bij u in de buurt die gebruik maakt van duurzaam, gelaagd hout. Of vul het contactformulier in voor meer informatie.