Klimaat

Duurzame waterpomp op zonne-energie

Besparen met groene energie

Duurzaamheid en energie besparen staan inmiddels terecht hoog op de agenda. Vaak gaat het dan vooral over isoleren en warmtepompen. Waar het weinig over gaat, is het oppompen van water; ook daar valt nog een grote slag in te behalen. Het grondwater dat hierbij wordt gebruikt komt namelijk van grote diepte in en in enorme hoeveelheden. Door hiervoor een pomp te gebruiken die op zonne-energie werkt, kan dit voordelig met groene stroom. U leest er meer over in dit blogartikel.

Wat als de zon niet schijnt

Water oppompen met behulp van zonne-energie, dat klinkt geweldig. Maar wat als de zon even niet schijnt? Daar is natuurlijk aan gedacht. Dit type pomp is zo gemaakt dat hij eenvoudig schakelt van zonne-energie naar stroom uit het stopcontact. Dankzij de frequentieregelaar merkt u hier tijdens bedrijf niets van. Zo maakt u altijd optimaal gebruik van zonne-energie.

Duurzaam beregenen op een boerenbedrijf

Wanneer een boer zijn land beregent in droge tijden, gebruikt hij hiervoor grondwater. Het gaat hierbij om enorme hoeveelheden die moeten worden opgepompt van een behoorlijke diepte. Hier zit een behoorlijk energieverbruik aan vast. Door voor een moderne pomp te kiezen, die ook op zonne-energie werkt, gebruikt een boer groene stroom, die hij zelf op kan wekken met een zonnepark op zijn land of panelen op zijn schuren. Op deze manier spaart hij het milieu, maar ook zijn bankrekening.

Ook inzetbaar op andere locaties

Naast boerenbedrijven, is een waterpomp op zonne-energie ook op andere locaties toepasbaar. Zoals voor het beregenen van natuurgebieden, maar ook in bedrijfsgebouwen zoals ziekenhuizen en scholen is het een belangrijke stap naar een kleinere ecologische voetafdruk.

Beter voor het milieu en de portemonnee

Met een waterpomp op zonne-energie, gaat de stroomrekening omlaag en gebruikt u bij voldoende zonneopbrengst 100% groene stroom voor uw watervoorziening. Wilt u hier meer over weten of over andere bedrijfszekere pompen? Neem dan eens een kijkje op de website van een gerenommeerd merk als Grundfos. Altijd maximale zonneopbrengst hebben van uw zonnepanelen? Lees dan hier hoe u ze kunt reinigen voor een optimaal rendement
optimaal rendement.